Трафік DDoS-атак виріс в 2,5 рази

Джерело: http://ultradns.net.ua

Компанія Black Lotus у своєму останньому звіті повідомляє, що потужність DDoS-атак в четвертому кварталі 2014 виросла в 3,47 рази до 4360 тисяч пакетів в секунду. При цьому середній обсяг трафіку збільшився в 2,45 рази до 12,1 Гбіт / с.

У звітному кварталі найсильніша DDoS-атака була зафіксована 1 жовтня 2014 і склала 41,1 Гбіт / с з 36 млн пакетів в секунду. Black Lotus, з міркувань безпеки, не називає клієнта, який став жертвою такого потужного DDoS.

Експерти стривожені тим, що протягом одного кварталу потужність атак зросла в кілька разів, хоча піковий трафік залишався відносно невеликим, порівняно з тим, який був зареєстрований в першому кварталі (421 Гбіт / с). У доповіді наголошується явне збільшення середньої сили атак, яке в трьох попередніх кварталах послідовно зростала приблизно на 10%, проте в останньому кварталі минулого року стрибкоподібно збільшилася в 3,47 раза.

Аналітики припускають, що для забезпечення надійного захисту від більшості атак, системи безпеки в цьому році повинні витримувати трафік як мінімум 15 Гбіт / с.